Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ευκαιρίες υπηρεσίας εθελοντικής εργασίας στην Κύπρο και το εξωτερικό για νέους 18-30 ετών.

Τα προγράμματα φιλοξενίας εθελοντών EVS – Εθελοντική Υπηρεσία του προγράμματος Youth
in Action και Erasmus Plus στη συνέχεια, άρχισαν με την στέγαση μας στο Αρχοντικό το 2011.
Από τότε το Πολιτιστικό Εργαστήρι έχει φιλοξενήσει πέραν των 190 εθελοντών και έχει αποστείλει περίπου 29 κύπριους εθελοντές στο εξωτερικό.

H εμπλοκή με το Πρόγραμμα EVS REALM με σύμπραξη και άλλων οργανισμών που
ασχολούνται με τον εθελοντισμό είχε ως παράγωγο και έντυπο υλικό προσανατολισμένο να αναβαθμίσει το ρόλο των Μεντόρων στο πρόγραμμα EVS/ESC.

Η εκπαίδευση Volunteer Management Enhanced (Volu.M.E). έχει υλοποιηθεί στην Κύπρο και
στην Γερμανία και έχει επιλεγεί και από την Εθνική Υπηρεσία της Κύπρου για εκπαίδευση
εμψυχωτών, οργανισμών σε θέματα διαχείρισης εθελοντών.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΩΝ

Η πρώτη μας εμπειρία ως Πολιτιστικό Εργαστήρι, ήταν η ανταλλαγή νέων “Γλώσσα του Σώματος – Ιστορίες Αγάπης” “Body Language – Stories of Love” 2007.

H ανταλλαγή νέων Vibes of Life, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2013. Μια συνεύρεση νέων στην οποία δίνονται οι ευκαιρίες ενασχόλησης με το χορό, το θέατρο, τη μουσική.

Το πρόγραμμα OCARINA λειτούργησε κάτω από την ομπρέλα του Προγράμματος CULTURE  της Ευρωπαϊκής επιτροπής το 2012-2014. Αντικείμενο ήταν ο χορός και η μουσική και η δημιουργία μιας παράστασης. Το πρόγραμμα μας έδωσε τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε στην έκφραση μέσα από την απόδοση του παραδοσιακού χορού με ένα μοντέρνο τρόπο, σεβόμενοι το ύφος και το ήθος και της μουσικής και του χορού. Άνοιξε νέους ορίζοντες για μας οι οποίοι είχαν επηρεάσει και την ενασχόληση μας με τον παραδοσιακό χορό στο χορευτικό εργαστήρι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

To Πολιτιστικό Εργαστήρι κατευθύνθηκε προς την οργάνωση εκπαιδεύσεων για εμψυχωτές νέων, με θεματικές τη μη τυπική μάθηση, τη διαπολιτισμικότητα και τον εθελοντισμό. Εκπαιδεύσεις που ξεπήδησαν μέσα από το Εργαστήρι είναι το “Day Cul -Daily Culuture” που πραγματοποιήθηκε 6 φορές στην Κύπρο, Ιταλία και Σερβία ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο επιτυχίας και εκπαιδεύοντας περίπου διακόσιους συμμετέχοντες.

 

Ευκαιρίες
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.