Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών πραγματοποίησε με επιτυχία, στα πλαίσια των κινηματογραφικών του δράσεων, στις 29 και 30 Ιανουαρίου (Παρασκευή και Σάββατο) διαδικτυακό συνέδριο που απευθυνόταν κυρίως σε εκπαιδευτικούς, για την κινηματογραφική παιδεία. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ) και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος με παρουσιάσεις άτομα και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, οι οποίοι απευθύνθηκαν κυρίως στους εκπαιδευτικούς στην Κύπρο, αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους από Κύπρο και Ελλάδα, για την κινηματογραφική παιδεία, τη σημασία της, τρόπους να ενταχθεί στα σχολεία και άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Η κινηματογραφική παιδεία, ενταγμένη στα αναλυτικά προγράμματα, στηρίζεται με την προσπάθεια αυτή δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση, προβληματισμό αλλά και συλλογή προτάσεων για προώθησή της σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η συμμετοχή και η συμβολή των εκπαιδευτικών με τη συνδρομή των ομιλητών (ειδικών στις θεματικές τους)  συνέδραμε στην δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών αλλά και τη συνέχιση των δράσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της κινηματογραφικής παιδείας. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν πέραν των ενενήντα πέντε προσώπων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές του συνεδρίου για τη συμβολή τους:

DRAGAN MILINKOVIC FIMON – Επίτιμος Καθηγητής και πρώην Αντιπρόεδρος της CIFEJ (International Center of Films for Children and Young Adults) (Film in Schools Part 1) (Film in Schools Part 2)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ – Αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ – Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του 20th Countryside Animafest Cyprus – Views of the World

ΑΝΤΡΙΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ – Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας

ΑΝΝΑ ΤΣΙΑΡΤΑ – Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του παιδικού τμήματος του Φεστιβάλ Cyprus Film Days

Δρ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – Αναπληρωτής Καθηγητής Κινηματογραφικών Σπουδών, Τμήμα Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΑΡΔΑ – ιδρύτρια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Media What

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – Μέλος του EU Media Literacy Expert Group της ΕΕ από το 2006, Γενικός Γραμματέας της UNESCO MIL Alliance και στέλεχος του ΕΚΟΜΕ, στο Τμήμα Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Στους σύνεδρους θα αποσταλούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την CIFEJ.

Το συνέδριο άρχισε την Παρασκευή στις 4μμ μέχρι τις 6μμ και ολοκληρώθηκε το Σάββατο από τις 10πμ μέχρι τη 1:30μμ.

Ο Κινηματογράφος στα Σχολεία

Leave a comment

Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.