Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νύχτες Καλοκαιριού – “Μελωδίες και χοροί της Ανατολικής Μεσογείου”

Σεπτέμβριος 8 @ 8:30 μμ - 10:30 μμ

Η εκδήλωση “Μελωδίες και χοροί της Ανατολικής Μεσογείου”  θα γίνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας “Νύχτες Καλοκαιριού”  την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Ομολογητών.

Η μουσικοχορευτική παρουσίαση θα μας ταξιδέψει από την Κύπρο, στην Μικρά Ασία, στην Πόλη, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες με τη συνοδεία βιολιού, λαούτου και σαντουριού. Τραγούδια του τραπεζιού, μανέδες, χορευτικοί σκοποί οι οποίοι θα παρουσιαστούν από τους χορευτές που Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίου Ομολογητών χωρίς παραδοσιακές φορεσιές.

Οι φορεσιές προσθέτουν σίγουρα ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό αλλά αποξενώνουν καμιά φορά τον θεατή. Η παρουσίαση θα έχει τη μορφή της συνέχειας της παράδοσης των χορών αυτών στη σύγχρονη πραγματικότητα ένα μέρος της καθημερινότητας και όχι ως μουσειακό αντικείμενο. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Ομολογητών.

Μουσικοί:

Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής

Βερόνικα Αλωνεύτου

Χορεύουν μέλη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών

Οργάνωση – Περιεχόμενο: Χριστιάνα Παπαδοπούλου

Η συμμετοχή είναι ανοικτή στο κοινό.

Ώρα έναρξης: 8:30μ.μ.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22797693 / 22797694 (Δευτ-Παρ. 9:00–14:00)

Συν- Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2021, θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην εκδήλωση σε άτομα που:

1.  Έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες.
2. Νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες
3.  Παρουσιάσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Όλα τα πρόσωπα θα πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19.

Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Πρόσωπα  ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατάγματα και κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις (χρήση μάσκας, αποστάσεις, κτλ)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σεπτέμβριος 8
Ώρα:
8:30 μμ - 10:30 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Διοργανωτής

Δήμος Λευκωσίας
Τηλέφωνο:
22797693 / 22797694

Χώρος Διεξαγωγής

Ιερός Ναός Αγίων Ομολογητών
1080 Cyprus + Χάρτης Google
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2021 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.