Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Beacon of Values: Καλλιεργώντας αξίες ζωής στην εκπαίδευση” – Βιωματικό Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς

Ιανουάριος 21, 2023 @ 3:00 μμ - 6:30 μμ

Δωρεάν
Beacon of Values: Καλλιεργώντας αξίες ζωής στην εκπαίδευση” – Βιωματικό Εργαστήρι – 

Βιωματικό Εργαστήρι που διαπραγματεύεται τις αξίες στη ζωή μας για εκπαιδευτικούς.

Οι αξίες ζωής έχουν προσωπική, κοινωνική και πολιτισμική σημασία. Αποτελούν ένα από τους σημαντικότερους προβληματισμούς για την παιδεία του κάθε ανθρώπου, ενήλικου και ανήλικου, ιδιαίτερα στη σύγχρονη κοινωνία, γιατί είναι αυτές που ουσιαστικά διαμορφώνουν την ταυτότητά του και καθορίζουν τη θέση του σε αυτή. Οι αξίες δεν καθοδηγούν απλά, δε μας δείχνουν μόνο τι είναι σημαντικό, τι είναι καλό ή χρήσιμο. Οι αξίες φωτίζουν, εμπνέουν και δίνουν κίνητρα ζωής.

Το βιωματικό εργαστήρι διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Beacon of Values” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus Plus. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα αξιοποιηθούν εργαλεία εκπαίδευσης δημιουργημένα κατά την εκπαίδευση Beacon of Values  που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022 στην Βαϊμάρη, Γερμανία.  Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δραστηριότητες και την εκπαιδευτική βαλίτσα όπως και άλλες προσεγγίσεις με βιωματικό τρόπο σε σχέση με την διαπραγματευση των αξιών στη ζωή μας, αλλά και στον τρόπο μετάδοσης τους σε μαθητές. Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Εμψυχώτριες: οι εκπαιδευτικοί  Χριστιάνα Παπαδοπούλου και Μαρία Παπανδρέου

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου στις 15:00-18:30

Για συμμετοχή παρακαλώ τηλ.στο 22256782 (θέσεις περιορισμένες 15 πρόσωπα)

Συμμετοχή δωρεάν
Κατά την υλοποίηση του προγράμματος “Beacon of Values”, ένα έργο Στρατηγικής Συνεργασίας μικρής κλίμακας εντός του προγράμματος Erasmus Plus, εγκεκριμένο από την Εθνική Υπηρεσία Κύπρου, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε ένα απτό, μεταβιβάσιμο εργαλείο που θα χρησιμοποιείται κυρίως από εκπαιδευτικούς και άτομα που δουλεύουν με νέους, σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΜΚΟ, για τη δημιουργία βιωματικών εργαστηρίων με στόχο την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής στα κοινά και την επικοινωνία όσον αφορά κοινές αξίες στην καθημερινή ζωή, προκειμένου να διαμορφωθούν στάσεις και δεξιότητες για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, χρησιμοποιώντας δημιουργικές, καινοτόμες και μη τυπικές μεθόδους και δραστηριότητες μάθησης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιανουάριος 21, 2023
Ώρα:
3:00 μμ - 6:30 μμ
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγχιάλου 1
Λευκωσία, 1080 Cyprus
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22256782
Ιστότοπος:
www.politistiko-ergastiri.org
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.