20χρονα Πολιτιστικού Εργαστηρίου

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών γιορτάζει τα 20χρονά του με σειρά εκδηλώσεων και παραστάσεων

Με εκθέσεις, παραγωγές, εκδόσεις, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Όπως αναφέρει η συντονίστρια του Εργαστηρίου κ. Χριστιάνα Παπαδοπούλου, «κύριος στόχος του Πολιτιστικού Εργαστηρίου είναι η διαχείριση του πολιτισμού και των στοιχείων του ως μέσων προσωπικής, κοινωνικής και συλλογικής ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο». Σκοπός των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, «είναι να μοιραστούμε με το κοινό τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί αυτά τα 20 χρόνια (1999 – 2019) και παράλληλα να εμπλέξουμε περισσότερα άτομα στην ενασχόληση με τον πολιτισμό».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, έκθεση με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, έκδοση Λευκώματος για τα 20 χρόνια προσφοράς, τις δράσεις αλλά και την σημασία της ενασχόλησης με τον πολιτισμό στις ανθρώπινες σχέσεις, συνεργασίες με τον Δήμο Λευκωσίας και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο για εκδηλώσεις  στο πλαίσιο της ημέρας Μουσείων. Στις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Από γενιά σε γενιά» και στις 19 Μαΐου  διαδραστική ξενάγηση, ανοικτή στο κοινό, μέσα από την οποία η Λευκωσία αντιμετωπίζεται ως πόλη μουσείο με τίτλο «Λευκωσία, Ηχώ της Πόλης». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Αναδρομή – ΑναΔΡΟΜΟΙ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στις 5 Ιουλίου 2019.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών ιδρύθηκε αρχικά ως εργαστήρι παραδοσιακών χορών. Στη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων εμπλούτισε τη λειτουργία του με πολλές άλλες δράσεις και προγράμματα, θέτοντας ως βασικούς στόχους, την έρευνα, διδασκαλία και παρουσίαση του παραδοσιακού χορού και μουσικής της Κύπρου και του ευρύτερου ιστορικού ελληνικού χώρου, τη διδασκαλία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων σε άτομα νέας γενιάς μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών υγιούς απασχόλησης για παιδιά / έφηβους / ενήλικες της περιοχής των Αγίων Ομολογητών αλλά και της ευρύτερης Λευκωσίας. Επίσης, ανέπτυξε σημαντική δράση στην προαγωγή τοπικών και ευρωπαϊκών δράσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, στην πρόληψη της παραβατικότητας μέσω προγραμμάτων και δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου, στη δημιουργία ευκαιριών για κοινωνικοποίηση και στην παροχή δυνατότητας για συμμετοχή σε πολιτιστικά προγράμματα (ευρωπαϊκά προγράμματα, Erasmus+).

Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.