Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεατρική Παράσταση “Μουσική Δωματίου”

Νοέμβριος 28, 2020 @ 3:00 μμ - Δεκέμβριος 7, 2020 @ 6:30 μμ

‎€10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσική Δωματίου

σε σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου

Από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις,

στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Σε μια περίοδο υποχρεωτικού εγκλεισμού, ένα ζευγάρι βρίσκεται απομονωμένο στο σπίτι του βιώνοντας μία νέα πραγματικότητα. Μέρα τη μέρα συνδιαλέγεται, αλληλεπιδρά, ερωτεύεται, μαλώνει, χωρίζει, πενθεί, αυτοπροσδιορίζεται. Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν κοντά οι δύο τους έρχονται σε επαφή με τους αληθινούς τους εαυτούς. Άραγε επικοινωνούν ακόμη πραγματικά;

Η παράσταση, μέσα από τις διάφορες διαθέσεις των χαρακτήρων, σκιαγραφεί τα πέντε στάδια του πένθους – άρνηση, θυμό, κατάθλιψη, διαπραγμάτευση, αποδοχή – και προβάλλει εκφάνσεις της αγωνίας της ανθρώπινης ύπαρξης για επικοινωνία και αποδοχή. Οι θεατές ερχόμενοι μέσα στο ζωτικό χώρο του ζευγαριού σε κρίση, θα ανακαλέσουν αναπόφευκτα προσωπικές τους μνήμες και θα αναστοχαστούν τις ουσιαστικές αξίες της ζωής, φτάνοντας ίσως στη δική τους αποδοχή.

Ο άμεσος λόγος, οι εντάσεις, οι ήχοι, οι μελωδίες και οι σιωπές που φέρνουν επί σκηνής ο Πάνος Μακρής και η Μαρίνα Μανδρή, ενορχηστρώνουν μια μουσική δωματίου, φωτίζοντας τις ιδιαίτερες πτυχές δύο ανθρώπων σε απομόνωση. Ο μουσικός Ανδρέας Οικονομίδης συμπληρώνει το καλλιτεχνικό σχήμα, παίζοντας ζωντανά μουσική, η οποία ακολουθεί άλλοτε έντονα και άλλοτε εκτονωτικά την αφήγηση της ιστορίας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δραματουργίας της παράστασης.

Η δημιουργία της παράστασης βασίζεται στη μέθοδο της σκηνοθεσίας ως δραματουργία (directing as play-writing), που υπογράφει ο νέος σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου. Την κίνηση επιμελείται ο καταξιωμένος κινησιολόγος Παναγιώτης Τοφή. Το κείμενο, καθώς και η μουσική σύνθεση της παράστασης είναι πρωτότυπα και προέκυψαν από τους αυτοσχεδιασμούς και την αλληλεπίδραση των ηθοποιών και του μουσικού κατά τη διάρκεια των προβών. Η σύλληψη της ιδέας γεννήθηκε στην περίοδο του πρώτου lockdown.

Η παράσταση επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και από το πρόγραμμα “ReCOVer20” του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Χριστόδουλος Ανδρέου

Κείμενο παράστασης: Χριστόδουλος Ανδρέου, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Ανδρέας Οικονομίδης

Μουσική Σύνθεση: Ανδρέας Οικονομίδης

Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή

Επί σκηνής: Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή και ο μουσικός: Ανδρέας Οικονομίδης

Φωτογραφική επιμέλεια: Ολίβια Χρίστου

Γραφίστας: Μαρία Ανδρέου

Χορηγοί: Πρόγραμμα «Πολιτισμός» των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Πρόγραμμα “ReCOVer20” του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Αγχιάλου 1, Λευκωσία

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Σάββατο 28/11, 5/12, 12/12

Κυριακή 29/11, 6/12, 13/12

Δευτέρα 30/11, 7/12

Ώρα έναρξης: 15.30 Ώρα προσέλευσης: 15.00

Γενική είσοδος: € 10

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 95781818

Επικοινωνία: andreouchristodoulos@outlook.com

– Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών και των μέτρων απαραίτητη η προ κράτηση θέσης.

– Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, όπως και οι απαραίτητες αποστάσεις σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και την έξοδο των θεατών στον χώρο της παράστασης, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησής της.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Νοέμβριος 28, 2020 @ 3:00 μμ
Τέλος:
Δεκέμβριος 7, 2020 @ 6:30 μμ
Κόστος:
‎€10
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγχιάλου 1
Λευκωσία, 1080 Cyprus
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22256782
Ιστότοπος:
www.politistiko-ergastiri.org
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2021 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.