Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή κυπριακής ταινίας ντοκιμαντέρ “Lighthouse to Lighthouse”

Νοέμβριος 8, 2023 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ

Δωρεάν

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών παρουσίαζει την κυπριακή ταινία ντοκιμαντέρ “Lighthouse to Lighthouse”. Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο χώρο του Εργαστηρίου (Αρχοντικό Ιεροδιακόνου) στις 8μμ και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον αθλητή Βίκτωρ Ούλωβ Λεωνίδου.

Είσοδος ελεύθερη

Τίτλος ταινίας: LIGHTHOUSE TO LIGHTHOUSE

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χατζησοφοκλέους

Έτος: 2023

Χώρα: Κύπρος

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Διάρκεια: 37′

 

Περιγραφή ταινίας

Στις 24 Φεβρουαρίου 2023, ο αθλητής ορεινού τρεξίματος και υπεραποστάσεων Βίκτωρ Ούλωβ Λεωνίδου, αναλαμβάνει την δική του πρόκληση. Lighthouse to Lighthouse. Ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει να διασχίσει την Κύπρο σε 3 ημέρες, από το Κάβο Γκρέκο μέχρι τον Ακάμα. Μια απόσταση 300 χιλιομέτρων με 8500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, μέσα στην μαγευτική φύση της Κύπρου. Η ταινία-ντοκιμαντέρ, καταγραφεί την 3ημερη προσπάθεια και αποτυπώνει το πως βιώνει ο ίδιος καθώς και η ομάδα υποστήριξης του αυτό το ταξίδι.

ENGLISH: On the 24th of February 2023, ultra trail runner Viktor Olov Leonidou, implements his own challenge. Lighthouse 2 Lighthouse. A journey that will lead him to cross Cyprus in 3 days, from Cape Greco to Akamas. A distance of 300 kilometers with over 8500m elevation gain, in the magical nature of Cyprus. The film documents the 3-day effort and depicts how he and the support crew experience this journey.

Language: Greek with English subtitles

 Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G1zFgM0ncyU

 

Βίκτωρ Ούλωβ Λεωνίδου – Σύντομο βιογραφικό 
Ο Βίκτωρ Ούλωβ Λεωνίδου γεννήθηκε το 1994 στη Λευκωσία. Μεγαλώνοντας έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια καθώς και με τις πολεμικές τέχνες. Μετέπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας, ξεκίνησε να ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο το 2018, αφού συμμετείχε σε αγώνα 21χλμ στον Ακάμα. Ύστερα από πέντε μήνες τερματίζει τον πρώτο του μαραθώνιο βουνού στο Τρόοδος.
Στη συνέχεια, αξιοποιώντας το 9μηνο διάστημα που έζησε Ελλάδα, συμμετείχε σε αγώνες ορεινού τρεξίματος εκεί, όπου, σε αρκετούς από αυτούς, ανεβαίνει στο βάθρο.
Το ανήσυχο πνεύμα του και η αποφασιστηκότητα του, τον οδήγησαν να δοκιμάσει και να αγαπήσει τις υπεραποστάσεις βουνού, τερματίζοντας με μεγάλη επιτυχία σκληρούς αγώνες σε Κύπρο και εξωτερικό. Sea to Sky 135km, Olympus Ultra 70km,  Olympus Mythical Trail 110km, Ultra Trail du Mont Blanc 170km, Ultra Trail Snowdonia 170km είναι απλά μερικοί από αυτούς. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη 2η θέσηΚύπριου αθλητή στη κατάταξη της ITRA και στην 1η θέση Κύπριου αθλητή στο UTMB index.

Πέραν όμως από τους αγώνες, ο Βίκτωρ έχει δημιουργήσει και τις δικές του προσωπικές προκλήσεις, με το πιο πρόσφατο, Lighthouse to Lighthouse. Μια απόσταση 300χλμ με 8500μ υψομετρική, απο το Κάβο Γκρέκο στον Ακάμα, σε 3 ημέρες, περνώντας από παραλίες, μονοπάτια και βουνοκορφές.

 

Η εκδήλωση είναι στα πλαίσια του προγράμματος του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών “Κινηματογραφικές Τετάρτες 2023”, το οποίο στηρίζει το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Νοέμβριος 8, 2023
Ώρα:
8:00 μμ - 9:00 μμ
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , , ,

Διοργανωτής

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Τηλέφωνο:
22 256782
Email:
info@politistiko-ergastiri.org
Ιστότοπος:
https://politistiko-ergastiri.org/

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγχιάλου 1
Λευκωσία, 1080 Cyprus
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22256782
Ιστότοπος:
www.politistiko-ergastiri.org
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.