Δεν είναι το Εργαστήρι, είναι οι άνθρωποι που το αποτελούν! Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90, όταν ο Παναγιώτης και η Χριστιάνα ασχολούνταν με το Λεβέντειο Μουσείο και διοργάνωναν εκδηλώσεις. Θυμάμαι τον Παναγιώτη να έρχεται και να με παραλαμβάνει με το σκουτεράκι του (τότε), να με βάζει μπροστά και να με χτυπάει όλος ο αέρας στα μούτρα, κόβοντάς μου την αναπνοή. Μην ανησυχείτε, δεν μου έμεινε κανένα παιδικό τραύμα από τότε και οδηγώ κι εγώ μηχανή. Αλλά για κάμποσα χρόνια δεν είχα καμιά ιδιαίτερη εμπλοκή με το Εργαστήρι, επειδή «δεν το είχα» με τον χορό, παρά το ότι γνώριζα πάντοτε για τη δράση του και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα ήθελα κάποτε να ασχοληθώ με αυτό.

Στα χρόνια των σπουδών μου ανακάλυψα πως… με λίγη ρετσίνα μπορούσα να χορέψω σε ρεμπετάδικα και να βρω ρυθμό. Έτσι αποφάσισα, όταν επέστρεψα στην Κύπρο, να δοκιμάσω τις ικανότητές μου στον χορό με την καθοδήγηση των σωστών ανθρώπων (Χριστιάνας – Παναγιώτη) και όχι της ρετσίνας. Μετά περίπου δέκα χρόνια από τότε συνεχίζω να χορεύω και να βελτιώνομαι (έτσι νομίζω, τουλάχιστον…), ενώ αρκετές είναι και οι φορές που πήρα μέρος σε παραστάσεις. Εύχομαι να συνεχίσω να χορεύω, αλλά και να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ και με άλλες δραστηριότητες του Εργαστηρίου.

Μοναδική εμπειρία ήταν ένα ταξίδι μέσω του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο κατανόησα ακόμα καλύτερα την πολύτιμη δράση του Εργαστηρίου. Δεν το ξεχνώ και ευελπιστώ πως κάποια μέρα θα ασχοληθώ με το κομμάτι αυτό. Προτρέπω όλα τα «παιδιά» του Εργαστηρίου ‒και γενικότερα τους νέους‒ να το δοκιμάσουν. Χάρη στο Εργαστήρι, μας δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε παραστάσεις με μουσικούς από την Ελλάδα και επαγγελματίες του χώρου, αλλά και να συμμετάσχουμε σε αυτές. Ίσως ήρθε ο καιρός τα ίδια τα «παιδιά» του Εργαστηρίου να αναλάβουν τον ρόλο του επαγγελματία, αφού θεωρώ ότι έχουν αποκτήσει την πείρα και τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην πρόκληση. Με μια μεγάλη παράσταση, με μουσικούς, χορευτές, τραγουδοποιούς κ.ά., «δημιουργήματα» του Εργαστηρίου, θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η δράση του όλα αυτά τα χρόνια.

Leave a comment

Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.