Αφουγκραστείτε την ιστορία της γειτονιάς  των Αγίων Ομολογητών 

Μια διαδραστική ξενάγηση με σταθμούς στον ιστορικό πυρήνα των Αγίων Ομολογητών. Οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα, ανά παρέες και οικογένειες (με βάση τα πρωτόκολλα της πανδημίας) κρατώντας έναν χάρτη (τυπωμένο ή ψηφιακό) που θα τους οδηγεί σε σταθμούς στη γειτονιά των Αγίων Ομολογητών. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν εμψυχωτές που θα υποδύονται πρόσωπα οδηγώντας τους επισκέπτες να παρατηρήσουν, να εντοπίσουν και να εμπλακούν διαδραστικά ταξιδεύοντας στο παρελθόν και στο παρόν με σκοπό να γνωρίσουν τους “θησαυρούς” και τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα της γειτονιάς των Αγίων Ομολογητών. Απαραίτητη η χρήση εντός κινητού τηλεφώνου με την δυνατότητα ανάγνωσης QR CODE που θα οδηγεί τους επισκέπτες σε παιχνίδια για διαδραστικές δραστηριότητες σε κάθε σταθμό. 

 Ένα χωριό μέσα στην πόλη, ένας ιστορικός πυρήνας  έξω από τη εντός των τειχών Λευκωσία αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος «Echoes of the City, Ayioi Omoloyites – Ηχώ της Πόλης, Άγιοι Ομολογητές» με τη συμβολή  Εθελοντών  (διεθνών και ντόπιων) του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. 

Οι περιδιαβάσεις είναι ανοικτές προς το κοινό και θα πραγματοποιηθούν: Κυριακή 26  Σεπτμεβρίου 2021, 17.30 και 19.00 Αφετηρία:  Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών (Αγχιάλου 1, 1080) Κατάλληλο για οικογένειες αλλά και ενήλικες.

Συντονίστρια: Χριστιάνα Παπαδοπούλου Υλοποίηση: 12 Εμψυχωτές

Η συμμετοχή είναι περιορισμένη.  Θα πραγματοποιηθούν 2 περιδιαβάσεις:  3 ομάδες (μέχρι 15 προσώπων) θα συμμετέχουν σε κάθε περιδιάβασηΔηλώστε για δωρεάν συμμετοχή (απαραίτητη προκράτηση) στο τηλ. 22256782 ή μέσω διαδικτύου

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ

Leave a comment

Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2022 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.