ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΟΠΟΣ | ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΟΠΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΟΠΟΣ


SAVE_20180206_160841

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΟΠΟΣ

Μιχάλη Κουλουμή

Ο διακεκριμένος βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, ανακοινώνει την ίδρυση του Μουσικού Συνόλου ΤΡΟΠΟΣ με σκοπό τη μελέτη, διδασκαλία και παρουσίαση των μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου και την αξιοποίηση και καλλιέργεια του δυναμικού των ταλαντούχων νέων μουσικών της Κύπρου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ

Μέσα από τη δημιουργία του Μουσικού Συνόλου Τρόπος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά στην Κύπρο, να μελετήσουν παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Αραβικό κόσμο και παράλληλα ρεπερτόριο από την Κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης (Κλασική Οθωμανική μουσική) και τη Σύγχρονη Τροπική μουσική.

Ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς σκοπούς του συνόλου είναι η ανάδειξη της μουσικής ως ζωντανή πράξη, η βιωματική δηλαδή εμπειρία της μουσικής μέσα από την μελέτη στην ομάδα, αλλά και από τις δημόσιες εμφανίσεις του συνόλου.

Τα μέλη του συνόλου Τρόπος θα λαμβάνουν μέρος σε τακτές, ομαδικές συναντήσεις μελέτης με τον Μιχάλη Κουλουμή, σε σεμινάρια με αναγνωρισμένους μουσικούς από το εξωτερικό και θα συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής.

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Με την ευκαιρία αυτή, καλούνται σε ακρόαση νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που διαμένουν στην Κύπρο, για την συμμετοχή τους στις δράσεις του συνόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών που παίζουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω όργανα:

Βιολί, λαούτο, ούτι, κανονάκι, κρουστά (ταμπουτσιά, riq, darbuka, νταούλι), σαντούρι, φωνή, κοντραμπάσο, κλαρίνο, νέι, κρητική/πολίτικη λύρα.

Ημερομηνίες: Σάββατο και Κυριακή, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018

Ώρες: 10:00-14:00

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών (Αγχιάλου 1, Λευκωσία, 1080)

Κριτήρια Επιλογής:

  • μέσο, προχωρημένο, επαγγελματικό επίπεδο

  • βασικό επίπεδο ανάγνωσης παρτιτούρας

Ρεπερτόριο ακρόασης μελωδικών οργάνων:

  • Ένας (1) σκοπός/τραγούδι από Κύπρο (Υποχρεωτικό)

  • Δύο (2) σκοποί/τραγούδια από τις εξής περιοχές: Νησιά Αιγαίου, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη (Οθωμανική μουσική, Αστικό λαϊκό τραγούδι), Μακεδονία, Θράκη.

Ρεπερτόριο ακρόασης κρουστών:

  • Τρεις (3) ρυθμοί: Συρτό, Τσιφτετέλι, Καρσιλαμάς (Υποχρεωτικά)

  • Επιλογή ενός (1) ρυθμού από τους παρακάτω: Μαντηλάτος, Ζεϊμπέκικο, Aksak semai, Curcuna, Kopanitsa, Καλαματιανό, Ζωναράδικο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις ακροάσεις με συνοδεία άλλων μουσικών της δικής τους επιλογής.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.michaliskouloumis.com/tropos

www.politistiko-ergastiri.org

99 529754 (M. Kουλουμής), 22256782 (Πολ. Εργ. Αγ. Ομολογητών)