ΤΕΡΨηΧΟΡοι – Μουσικοχορευτική Παράσταση | ΤΕΡΨηΧΟΡοι – Μουσικοχορευτική Παράσταση

ΤΕΡΨηΧΟΡοι – Μουσικοχορευτική Παράσταση


terpsihori

28.11.2016 Δευτέρα

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 8:00μ.μ

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών πραγματοποιεί μουσικοχορευτική παράσταση, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο Στροβόλου, με τίτλο:

 ΤΕΡΨηΧΟΡοι

Η παράσταση έχει θέμα την Τέρψη που προκαλεί ο χορός και η μουσική στον άνθρωπο, προβάλλοντας τα ενωτικά στοιχεία που συνδέουν την παραδοσιακή μουσική και χορό, με την σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι, αναδεικνύεται η συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον ενιαίο Ελληνικό Ιστορικό Χώρο. Παράλληλα, παρουσιάζονται  οι σχέσεις της μουσικής και του χορού -που δεν έχουν σύνορα- καθώς οι άνθρωποι, μέσα από τη μουσική και το χορό, εκφράζονται αβίαστα, προσθέτοντας τα δικά τους ιδιαίτερα, τοπικά στοιχεία.

Η πολλά υποσχόμενη παράσταση ΤΕΡΨηΧΟΡοι, κινείται σε δύο επίπεδα:

Από τη μια, προβάλλεται η παραδοσιακή μουσική και ο παραδοσιακός χορός από διάφορες περιοχές του Ιστορικού Ελληνικού χώρου (Κύπρο, Πόντο, Μ. Ασία, Καππαδοκία, Κ. Ιταλία, Κυκλάδες, Κρήτη, Θράκη, Δωδεκάνησα) και από την άλλη, προβάλλεται η σύγχρονη διασκευή ή δημιουργία ή πραγματικότητα, βασισμένη στους ρυθμούς, στους ήχους, στα μουσικά και χορευτικά μοτίβα της παράδοσης, εκφραζόμενη με απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό πρωτότυπο.

Η παράσταση έχει καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είναι πολυπρόσωπη  και φιλοξενεί μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς από Ελλάδα και Κύπρο. Συμμετέχουν:

  • η πολύ γνωστή ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Κατερίνα Παπαδοπούλου, μαζί με τη μουσική της ομάδα. Θα παρουσιαστεί μέρος της νέας τους δουλειάς Anastatica Project.
  • η νεοσύστατη χορωδία Amalgamation Choir, με παραδοσιακότροπες πρωτότυπες ερμηνείες, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου
  • η ηθοποιός Μυρσίνη Χριστοδούλου στα κείμενα
  • 60 χορευτές, μέλη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, με πολυετή πείρα στον τομέα του χορού

 

cultural_services_logo1

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  είναι υπό την Αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

Χορηγός

ioannides-hypermarket-new-logo-2

 

 

Χορηγός Επικοινωνίας

Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

pik_logo_a

Χορηγός Φιλοξενίας Ξενοδοχείο Σεμέλη

 semeli-hotel-logosm

Χορηγός Εκτυπώσεων

kemanes

 
 
 
 
 

Στηρίζουν

ahk-logo-gr-3-lines       nbg_logo_color_gr_asm

Π.Ο.Ε.Δ.Adobe Photoshop PDF

 
 
 
 
 

Προπώληση Εισιτηρίων: 8 ευρώ

http://www.soldoutticketbox.com/terpsihoroi/

και στην είσοδο του θεάτρου τη μέρα της παράστασης.