Η “Ρεμπέτικη Φατριάς” στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου | Η “Ρεμπέτικη Φατριάς” στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου

Η “Ρεμπέτικη Φατριάς” στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου


Ρεμπέτικη Φα Τριας

 21 Δεκεμβρίου 2018

Παρασκευή, 8:30 μ.μ.

Αυθεντικό Ρεμπέτικο από την «Ρεμπέτικη Φα Τριάς». Μια νέα, αμιγώς ρεμπέτικη κομπανία στην Κύπρο, μια ομάδα που την ενώνει η αγάπη για το ρεμπέτικο, ένα από τα πιο πολύτιμα και διαχρονικά είδη του μουσικού μας πολιτισμού.
Είσοδος 6 ευρώ
Κρατήσεις 22256782, 99633665, 99326229 ή με μύνημα στο facebookΗ «Ρεμπέτικη Φα Τριάς» δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2015, με πρωτοβουλία της Άννας Μοσφίλη η οποία συνεχίζει να τραγουδά στην κομπανία παρέα με τον Μάριο Γεωργίου στο Μπουζούκι – Φωνητικά και τον Στέλιο Κωνσταντίνου, Κιθάρα – Φωνή.

Είτε σε ταβέρνα είτε σε μπαρ, η ‘κομπανία’ υπηρετεί την ακρόαση και το στοχασμό ή και το γλέντι προτείνοντας στους θαμώνες χορούς ατομικούς και ομαδικούς μέσα από ένα νεανικό παλμό. Αποφεύγει την μίμηση και διαμορφώνει προσωπικό ήχο και ύφος αναπτύσσοντας ιδιαίτερη σχέση με το κοινό της έτσι όπως η ασυνήθιστη κλασσική απλότητα του αυθεντικού ρεμπέτικου αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων όχι μόνο από τη γενιά που πρόφτασε το ζωντανό άκουσμά του, αλλά και από τις νεότερες γενιές, κόντρα στην κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας σε όλους τους τομείς.
Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση και κυρίως το ρεμπέτικο, όπως αυτό αποτυπώνεται στη δισκογραφία των δεκαετιών 1920 – ’40 και το οποίο αγγίζουν με σεβασμό παρουσιάζοντάς το στους λάτρεις του είδους. Με την ίδια αφοσίωση αποδίδουν τα σμυρναίικα, πολίτικα, μουρμούρικα και άλλα αδέσποτα και παραδοσιακά τραγούδια και λαϊκά του ‘50 και ’60, ανάλογα με τις προτάσεις του κοινού, τα οποία εγκρίνει η ομάδα παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου.