«Κινηματογραφικές Τετάρτες» | «Κινηματογραφικές Τετάρτες»

«Κινηματογραφικές Τετάρτες»


18675147_10155301979518674_1223593736_o

στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

(όλες οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Εργαστηρίου)

Εδώ και αρκετά χρόνια στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών λειτουργεί και κινηματογραφικό εργαστήρι με διοργάνωση σεμιναρίων και προβολών.

ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ-ΣΤΙΣ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ-ΤΕΤΑΡΤΕΣ-3Το 2017 συνεχίζουμε και θα ενισχύουμε τις διοργανώσεις εκδηλώσεων σχετικές με τον κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Εργαστήρι με την σημαντική στήριξη και χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και κάτω από τον γενικό τίτλο

«Κινηματογραφικές Τετάρτες στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών»

Οι εκδηλώσεις είναι χωρισμένες σε ενότητες όπως:

  • Προβολές ντοκιμαντέρ αλλά και άλλων ταινιών σε θεματικές ενότητες σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Cinema For Peace αλλά και με άλλους φορείς.
  • Φεστιβάλ Γαλλικού και Ισπανικού και κινηματογράφου.
  • Φεστιβάλ προβολής ταινιών με θεματική τον χορό.
  • Προβολή ταινιών σε συνεργασίες με Πρεσβείες χωρών στην Κύπρο.
  • Παρουσιάσεις, διαλέξεις, συζητήσεις και προβολές για την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.
  • Προβολές ταινιών για παιδιά και έφηβους.

17761212_1660821300612688_7906653796177635682_o

Στόχοι του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών», είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας μέσω της συμμετοχής του κοινού σε προβολές, συζητήσεις, διαλέξεις, φεστιβάλ εθνικών κινηματογράφων. Η διαδραστικότητα θα είναι κεντρικό στοιχείο των εκδηλώσεων. Επιδίωξη μας είναι κάποιες από τις  ταινίες που θα προβάλλονται να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις στο παγκόσμιο σινεμά.Οι εκδηλώσεις γίνονται στον εσωτερικό χώρο του Αρ

 

χοντικού Ιεροδιακόνου, ή, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών, στην αυλή του Αρχοντικού και τον κήπο του Συνεμά Ξάνθης 3.

GeorgianFilmPoster

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός κινηματογραφικού «κόμβου» στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών και θα επιδιώξουμε την συνεργασία και άλλων φορέων. Ήδη συνεργαζόμαστε στενά με τον Δήμο Λευκωσίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Συνεμά Ξάνθης 3 και άλλους.