Ιστορίες ενός σπιτιού και μιας γειτονιάς | Ιστορίες ενός σπιτιού και μιας γειτονιάς

Ιστορίες ενός σπιτιού και μιας γειτονιάς


44517058_10215772330357839_5440563660869074944_n

Κάλεσμα για την δημιουργία μιας site specific παράστασης
με επίκεντρο το αρχοντικό Ιεροδιακόνου και την πολύχρωμη γειτονιά των Αγίων Ομολογητών σε σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Γάκη υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών

Τα τρία τελευταία χρόνια ο Κώστας Γάκης ως από κοινού καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Άλφα.Ιδέα στην Αθήνα εμψυχώνει και σκηνοθετεί ομάδες οι οποίες αποτυπώνουν θεατρικά τόπους μνήμης. Δημιουργεί παραστάσεις βασισμένες σε ιστορίες ανθρώπων, μαρτυρίες, μύθους, αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις προσπαθώντας να αναδείξει την αξία που έχει η μνήμη του εκάστοτε τόπου.

Αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών. Η ομάδα που θα δημιουργηθεί, αφού πρώτα διδαχθεί τις τεχνικές του Κώστα Γάκη σε σχέση με το θέατρο – ντοκουμέντο καθώς και το αφηγηματικό και σωματικό θέατρο, θα συλλέξει ιστορίες της γειτονιάς των Αγίων Ομολογητών από αρχειακό υλικό αλλά και με συνεντεύξεις απ’ τους κατοίκους και αξιοποιώντας το ιστορικό υλικό του αρχοντικού Ιεροδιακόνου το οποίο αποτελεί έδρα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου θα δημιουργήσει μια πρωτότυπη παράσταση για το Αρχοντικό και τη γειτονιά που το περιβάλλει.

Το σπίτι είναι ένα κέλυφος μνήμης. Η γειτονιά είναι η γόνιμη περίμετρος που το αγκαλιάζει. Και η θεατρική ομάδα που θα δημιουργηθεί θα αναδείξει με την καθοδήγηση του Κώστα Γάκη αυτή τη θαυμάσια αμφίδρομη σχέση μετατρέποντας τις ιστορίες των ανθρώπων σε μια παράσταση που θα ακτινοβολεί μνήμη, ανθρωπιά και ευαισθησία και η οποία θα παιχτεί τον Ιούνη στους χώρους του Αρχοντικού.

Συναντήσεις κάθε Τρίτη, 16:00 – 18:00 στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Έναρξη προβών: 13 Νοεμβρίου 2018
Κόστος: 30 ευρώ ανά μήνα

Το κάλεσμα για τη δημιουργία της ομάδας απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η θεατρική εμπειρία είναι θεμιτή αλλά όχι απαραίτητη. Η επιλογή θα γίνει από βιογραφικά

Αποστολή βιογραφικών στο e mail: omologites@gmail.com