Παραδοσιακός Χορός

DSC_0391

παραδοσιακός χορός

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι λειτούργησε το Φεβρουάριο του 1999 αρχικά ως Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών. Ιδρύθηκε από άτομα που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κύπρου και του ελλαδικού χώρου. Ξεκίνησε τη δράση του με έμφαση στο χορό, δημιουργώντας ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Στο επίκεντρο των στόχων του Εργαστηρίου βρίσκεται η ενασχόληση με τα ήθη, τα έθιμα, το χορό, το τραγούδι, τη μουσική και την ενδυμασία, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού μας.Η προσπάθεια αυτή εκφράζεται με τις πιο κάτω ενέργειες:Εθνογραφικές έρευνες στην Κύπρο με σκοπό τη συλλογή δεδομένων από χορευτές και μουσικούς ως πρωτογενείς πηγές. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών έγινε συλλογή υλικού μέσω συνεντεύξεων, ηχογραφήσεων και οπτικογραφήσεων.Βιβλιογραφική μελέτη υλικού και παράλληλα δημιουργία βιβλιοθήκης καταχώρισης ερευνητικού υλικού καταγραφών.Διοργάνωση σεμιναρίων για εκμάθηση ελλαδικών χορών, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ειδικών στα αντίστοιχα θέματα (Μικρά Ασία, Κρήτη, Κάρπαθος και λοιπός νησιωτικός χώρος, Θράκη).Δημιουργία ιματιοθήκης παραδοσιακών φορεσιών, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα τοπικά και χρονικά πλαίσια στα οποία παραπέμπουν οι χοροί. Με ιδιαίτερη επιμέλεια έχουν ετοιμαστεί ή αγοραστεί περίπου 80 ενδυμασίες από ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο (Θράκη, Ιόνιο, Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα, Μικρά Ασία και Κύπρο).Επιδίωξη και επίτευξη συνοδείας των χορών με ζωντανή μουσική, είτε από Κύπριους οργανοπαίχτες και μουσικούς είτε από Ελλαδίτες, που φιλοξενούνται στην Κύπρο από το Εργαστήρι. Tο Εργαστήρι έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, πάντα στα πλαίσια που ορίζει ένα παραδοσιακό γλέντι.

« 1 από 2 »
DSC_0391

Παιδικές ομάδες χορού

Οι παιδικές ομάδες χορού λειτουργούν κάθε Τρίτη από τις 18:15-19:15/19:45. Υποδέχονται παιδιά ηλικίας 6-18 χρονών σε ομάδες που διαχωρίζονται ηλικιακά.

test-1

Χορευτική Ομάδα ενηλίκων

Η χορευτική ομάδα ενηλίκων λειτουργεί κάθε Παρασκευή, 19:15-21:00. Η ομάδα υποδέχεται και λειτουργεί με όλους του ενήλικες που επιθυμούν χωρίς διαχωρισμό γνώσεων και ικανοτήτων. Διδάσκοναι χοροί από την Κύπρο και τον Ιστορικό Ελλαδικό χώρο

Μαθήματα χορού:

Τρίτη: 18:15-19:15 για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 8 χρονών.

Τρίτη 18:15-19:45 για παιδιά ηλικίας 10  μέχρι 18 χρονών.

Παρασκευή 19:15-21:00 ομάδα ενηλίκων 18 χρονών και άνω.

Μαθήματα Παραδοσιακού Τραγουδιού:

Παρασκευή 18:00-19:00

Κόστος συμμετοχής: 10 Ευρώ εγγραφή μέλους. 110 ευρώ ανά τρίμηνο. (Οκτώβριος- Δεκέμβριος, Ιανουάριος-Μάρτιος, Απρίλης-Ιούνιος)

Στο πλαίσιο λειτουργίας του χώρου έχει εκδοθεί κάρτα μέλους. Κάθε κάρτα έχει μοναδικό αριθμό και ισχυεί για ένα χρόνο (από Σεπτέμβρη μέχρι Αύγουστο).

Για κάθε παιδί και ενήλικα που συμμετέχει σε δραστηριότητες του Πολιτιστικού Εργαστηρίου εκδίδεται κάρτα μέλους του Πολιτιστικού Εργαστηρίου. Η Κάρτα Μέλους θα εκδίδεται από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, για κάθε πρόσωπο χωριστά και θα αφορά το πρόσωπο που αναγράφεται στο πεδίο

Όνομα.

Κόστος εγγραφής ανά έτος 10 Ευρώ.

Η κάρτα μέλους παρέχει τα πιο κάτω δικαιώματα: 

  • Δικαίωμα προτεραιότητας εγγραφής σε δραστηριότητες και προγράμματα που πραγματοποιούνται στο “Αρχοντικό Ιεροδιακόνου”.
  • Έγκαιρη και ιδιαίτερη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων.
  • Δικαίωμα δανεισμού βιβλίων από τη βιβλιοθήκη “Παναγιώτη Χρυσάνθου” που στεγάζεται στο “Αρχοντικό Ιεροδιακόνου”.
  • Έκπτωση 10% σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Εργαστηρίου που προγραμματίζονται στο “Αρχοντικό Ιεροδιακόνου”.
  • Δικαίωμα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Ανταλλαγές Νέων (εγγραφή 20 ευρώ), Εθελοντισμού (εγγραφή 30 ευρώ), και Εκπαιδεύσεις (εγγραφή 20 ευρώ).

 

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.