Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

20Χρονα Πολιτιστικού Εργαστηρίου, Ντοκυμαντέρ – Εκδόσεις

Νοέμβριος 22, 2019 @ 9:30 μμ - Νοέμβριος 23, 2019 @ 12:30 πμ

Σας προσκαλούμε στην τελευταία εκδήλωση των εορτασμών για τα εικοσάχρονα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 19.30 στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκυμντέρ για τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου. Θα παρουσιαστεί επίσης το Λεύκωμα και οι εκδόσεις που έχουν δημιουργηθεί για τα εικοσάχρονα.
Την εκδήλωση πλαισιώνει παραδοσιακή μουσική από μέλη του Εργαστηρίου.

Με την προβολή ντοκιμαντέρ και την παρουσίαση Λευκώματος και άλλων εκδόσεων που αναδεικνύουν το έργο και την προσφορά του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τα 20χρονα του Εργαστηρίου. Η τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στις 19.30 στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου.

Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πέραν της πλούσιας δράσης του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, αναδείχθηκε η σημασία της ενασχόλησης με τον πολιτισμό στις ανθρώπινες σχέσεις. Στην τελευταία εκδήλωση, την οποία θα πλαισιώνει παραδοσιακή μουσική από μέλη του Εργαστηρίου, θα τιμηθούν οι χορηγοί των εκδηλώσεων για τα εικοσάχρονα.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «20 χρόνια Ζωής» επιχειρεί να μεταφέρει στην οθόνη την πολυδιάστατη παρουσία του Πολιτιστικού Εργαστήριου από το 1999 μέχρι και σήμερα. Φιλοξενούνται συνεντεύξεις αλλά και οπτικό υλικό που διαπραγματεύονται τα αρχικά του βήματα, την εξέλιξη, τις δράσεις και τη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της Λευκωσίας αλλά και την σημασία της λειτουργίας και ύπαρξης του για τα μέλη του.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών ιδρύθηκε αρχικά ως εργαστήρι παραδοσιακών χορών. Στη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων εμπλούτισε τη λειτουργία του με πολλές άλλες δράσεις και προγράμματα, θέτοντας ως βασικούς στόχους, την έρευνα, τη διδασκαλία και την παρουσίαση του παραδοσιακού χορού και μουσικής της Κύπρου και του ευρύτερου ιστορικού ελληνικού χώρου, τη διδασκαλία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων σε άτομα νέας γενιάς μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών υγιούς απασχόλησης για παιδιά / έφηβους / ενήλικες της περιοχής των Αγίων Ομολογητών αλλά και της ευρύτερης Λευκωσίας. Επίσης, ανέπτυξε σημαντική δράση στην προαγωγή τοπικών και ευρωπαϊκών δράσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, στην πρόληψη της παραβατικότητας μέσω προγραμμάτων και δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου, στη δημιουργία ευκαιριών για κοινωνικοποίηση και στην παροχή δυνατότητας για συμμετοχή σε πολιτιστικά προγράμματα (ευρωπαϊκά προγράμματα, Erasmus+).

Θα τιμηθούν επίσης οι χορηγοί των εκδηλώσεων για τα εικοσάχρονα.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Νοέμβριος 22, 2019 @ 9:30 μμ
Τέλος:
Νοέμβριος 23, 2019 @ 12:30 πμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγχιάλου 1
Λευκωσία, 1080 Cyprus
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22256782
Ιστότοπος:
www.politistiko-ergastiri.org
Subscribe

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε σχετικά νέα και πληροφορίες. Subscribe to receive information.

    Copyright © 2024 by Cultural Workshop Ayion Omoloyitwn. All rights reserved.