Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών | Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών
Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι λειτούργησε το Φεβρουάριο του 1999 αρχικά ως Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών.  Ιδρύθηκε από άτομα που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κύπρου και του ελλαδικού χώρου. Ξεκίνησε τη δράση του με έμφαση στο χορό, δημιουργώντας ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Στο επίκεντρο των στόχων του Εργαστηρίου βρίσκεται η ενασχόληση με τα ήθη, τα έθιμα, το χορό, το τραγούδι, τη μουσική και την ενδυμασία, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού μας.

Η προσπάθεια αυτή εκφράζεται με τις πιο κάτω ενέργειες:

Επιδίωξη και επίτευξη συνοδείας των χορών με ζωντανή μουσική, είτε από Κύπριους οργανοπαίχτες και μουσικούς είτε από Ελλαδίτες, που φιλοξενούνται στην Κύπρο από το Εργαστήρι.  Tο Εργαστήρι έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, πάντα στα πλαίσια που ορίζει ένα παραδοσιακό γλέντι.

Σημαντικότερες παραστάσεις στο Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας (Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου): Το Εργαστήρι έχει συνεχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου από τo 2000 και ιδιαίτερα με τις εκδηλώσεις του  Πολιτιστικού Φεστιβάλ του

Παραστάσεις στο εξωτερικό

Άλλες Παραστάσεις

Παραστάσεις ακόμη δίδονται κάθε χρόνο από το παιδικό τμήμα του Εργαστηρίου στο προαύλιο του ναού των Αγίων Ομολογητών κατά το πανηγύρι της ενορίας (15 Νοεμβρίου), όπως και για φιλανθρωπικούς σκοπούς (π.χ. σε εκδηλώσεις της Σχολής Τυφλών, του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Στροβόλου κ.ά.).

Μαθήματα Παραδοσιακού Χορού σε παιδιά και έφηβους γίνονται κάθε Τρίτη στις 18:15- 19:45.

Για ενήλικες κάθε Παρασκευή στις 19:30- 21:00.