Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο | Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο

Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο


poster2

3.2.2015 – 14.2.2015

Τρίτη- Σάββατο 10:00-20:00

Eγκαίνια:  4 Φεβρουαρίου 2015, Τετάρτη, 19:00

από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου

Στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Αρχοντικό Ιεροδιακόνου.

 

Ενα όνειρο, η δίψα για ζωή και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ήταν η αιτία για τον οραματισμό και την έμπνευση ενός ταξιδιού που έγινε γνωστό με το όνομα ΄Τα Τρία Εκατό’.

Ονομάστηκε έτσι, όταν ο Αλέξανδρος Ιωάννου ξεκίνησε απο τη βόρεια Σκωτία, με ένα ποδήλατο που έφτιαξε ο ίδιος από άχρηστα υλικά και είχε σκοπό να ταξιδέψει με Εκατό ευρώ, σε Εκατό τοποθεσίες, σε Εκατό ημέρες, με τελικό προορισμό το νησί μας. Στην πορεία ακολούθησαν και μοιράστηκαν την εμπειρία του ταξιδιού, ο Γιάννης Πασχάλης, εκκινώντας από την Ουαλία και ο Δημήτρης Διογένους, εκκινώντας από την Ισπανία.

Οι περιπέτειες των τριών νέων καταγράφονται από το ξεκίνημα του ταξιδιού τους στη σελίδα στο Facebook (The Three Hundreds / Tα Τρία Εκατό – #3x100s ) κατορθώνοντας ταυτόχρονα τη φιλανθρωπική υποστήριξη του οργανισμού Ένα Όνειρο Μια ευχή’, για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.
Το ταξίδι αυτό διάρκησε 113 μέρες, μέσα από 18 χώρες. Ένα χρόνο μετά, οι ίδιοι δηλώνουν πως το ταξίδι αποτέλεσε μια περιπέτεια ζωής, αφού αντίκρισαν μαγευτικά τοπία και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπληκτικούς ανθρώπους.

Με την ευκαιρία αυτή, παρουσιάζεται μέσα από το φακό του Αλέξανδρου Ιωάννου μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας, η οποία αναδεικνύει και αποτυπώνει μερικές σημαντικές στιγμές του ταξιδιού προς την Κύπρο, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μερικά από τα μαγευτικά τοπία της διαδρομής.

Η έκθεση με όνομα ‘Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο’, φιλοδοξεί να μοιραστεί τις εμπειρίες των τριών νέων με όλους τους λάτρεις της περιπέτειας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διατίθεται φωτογραφικό υλικό προς πώληση.
Εγκαίνια έκθεσης από την έντιμη Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, 4 Φεβρουαρίου, 19.00

Είσοδος: Δωρεάν

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο: 222 5678 2